NASLOVNICA
MARK LEESON Kolekcija KALEIDOSCOPE
Frizura | Mark Leeson Artistic Team Make-up | Kylie O’Toole
Styling | Bernard Connolly Fotografija | Andrew O’Toole

SADRŽAJ

8 KATALOG FESTIVALA: HAIRSTYLE NEWS 2013
22 POBJEDNIČKE KOLEKCIJE: BRITISH HAIRDRESSING AWARDS 2013
40 REPORTAŽA: BRITISH HAIRDRESSING AWARDS 2013
44 INTERVJU: AKIN KONIZI – HOB SALONS
72 POSLOVNI SAVJETI: 9 KORAKA DO USPJEŠNOG PRODAJNOG POSLOVANJA 74 INTERVJU: BERTUS – SCHOREM HAARSNIJDER EN BARBIER
80 POSLOVNI SAVJETI: DRUŠTVENE MREŽE I FRIZERSKI SALONI
82 INTERVJU: MITJA SOJER – MIČ STYLING
86 EDITORIJAL: VISION OF THE ELITE – AMERICAN STYLE
91 TRENDOVI PROLJEĆE/LJETO – 91 KEUNE / 92 INDOLA / 93 SCHWARZKOPF
PROFESSIONAL / 94 FRAMESI / 96 REVLON PROFESSIONAL 106 FRIZERSKE KOLEKCIJE

PRELISTAJ ČASOPIS

UVODNIK

Dragi frizeri,

Zadovoljstvo mi je pozdraviti vas u 23. broju časopisa Hairstyle News, izdanju za sezonu proljeće/ ljeto 2014. godine. Na samom početku časopisa nalazi se katalog 11. međunarodnog frizerskog festivala – Hairstyle News 2014. Svima vama koji ste došli u Rijeku i tu čitate časopis, zahvaljujemo što ste svojim dolaskom obogatili naše frizersko događanje. Rijeka je ove godine postaje regionalna frizerska meka, a mi smo se trudili da i ovogodišnji program diše punim frizerskim plućima. Nadamo se da ćete uživati u gradu na Rječini, da ćete razmijeniti informacije s kolegama frizerima, porazgovarati s poslovnim partnerima, inspirirati se radovima naših edukatora, ali i nakratko se opustiti te se potom zadovoljni vratiti u svoje salone.

U nastavku časopisa donosimo vam pregršt zanimljivih frizerskih sadržaja. Tu su tri intervjua s frizerima koji svojim radom nadahnjuju brojne frizerske kolege. Razgovarali smo s Akinom Konizijem, četverostrukim osvajačem titule Britanskog frizera godine, s roterdamskim punkerima koji su problem opstanka tradicionalnih brijačnica odučili uzeti u svoje ruke te sa slovenskom frizerskom ikonom Mitjom Sojerom, utemeljiteljem i vlasnikom Mič Styling akademije. Svi oni svjedoče svoju frizersku strast i govore o pravim frizerskim temama. Nadamo se da će vas njihova predanost frizerskoj profesiji inspirirati i tako potaknuti izvrsnost u vašem radu. U ovom broju pripremili smo i 2 poslovna članka koji donose informacije o načinima unaprjeđenja poslovanja. No, vjerujemo da vas najviše zanimaju frizerske kolekcije, pa vam na više od 350 fotografija donosimo aktualne inspiracije za frizerske trendove u predstojećoj sezoni. Saznat ćete tako i nešto više o ljudima koji svojim škarama „kroje“ britansko frizerstvo te upoznati njihove kolekcije u velikoj reportaži s izbora za najbolje britanske frizere – British Hairdressing Awards 2013. Predstavljamo vam i pet najpoznatijih modnih trendova i pratećih frizura u Sjedinjenim Američkim Državama.

U suradnji s poznatim frizerskim brandovima, donosimo vam frizerske trendove za predstojeću sezonu te korisne informacije o najnovijim profesionalnim proizvodima i uslugama za vaše salone. Na posljednjim stranicama časopisa nalaze se frizerske kolekcije vodećih svjetskih frizerskih akademija. Nadamo se da će svatko od vas pronaći nešto zanimljivo za sebe.

I za kraj mali osvrt na stanje u hrvatskom frizerstvu i otežane poslovne uvjete u kojima se nalaze vlasnici frizerskih salona. Situacija u državi je takva da je u salonima sve manje klijenata što dovodi do smanjenja frizerske zarade te do apatije i nesnalaženja frizera u novonastalim poslovnim uvjetima. Promjene u poslovanju se događaju, htjeli mi to ili ne, kao i mnoge druge stvari u životu – korak po korak. Uz smanjenje troškova poslovanja nemojte zaboraviti na razvijanje kreativnosti i širenje novih poslovnih ideja. Ne smijete zaboraviti ni ljubav koju osjećate prema frizerskoj profesiji jer da bismo uspjeli u onome što radimo moramo razvijati strast za to čime se bavimo. U suprotnom naše su šanse za uspjeh male. Razvijanjem strasti i širenjem spoznaja o tome što nas zanima i ljudima iz naše okoline pokazujemo koliko volimo i cijenimo to što radimo. Nitko neće biti oduševljen našim radom ako mi sami nismo zadovoljni njime. Zato preuzmite aktivnu ulogu u svom poslovanju, učite od najboljih i iskažite ljubav prema onome što radite!

PS. Zahvaljujemo se svim oglašivačima koji su omogućili naš projekt izdavanja besplatnog časopisa za frizere i njegove distribucije na adrese hrvatskih frizerskih salona. Sljedeće izdanje časopisa očekujte krajem 11. mjeseca ove godine, a do tada pratite nas na našoj internet stranici i na društvenim mrežama te putem našeg newslettera.

TONI I SACHA MASCOLO
Ključ uspjeha talijanske frizerske obitelji u Londonu
ROOM:97
Kolekcija Capelli Couture
PREDHODNI ČLANAK
SLJEDEĆI ČLANAK

SVIĐA VAM SE ČLANAK?
PREPORUČITE GA PRIJATELJIMA I KOLEGAMA
PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA

OZNAKE ČLANKA